Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Η φετινή παράσταση έλαβε τέλος στα Ψαχνά όπου ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ διασύρθηκε ολοκληρώνοντας έναν μαραθώνιο διασυρμό οκτώ αγώνων. Τα αποτελέσματα αυτά έπειτα από πορεία πρωταθλητισμού δεν είναι φυσιολογικά. Μία νίκη στα τελευταία οκτώ καθοριστικά παιχνίδια είναι συγκομιδή ομάδας που έχει αποχαιρετήσει την κατηγορία και όχι ομάδας που μάχεται έστω μέσω των play offs για άνοδο και το μόνο σίγουρο είναι ότι το έμψυχο υλικό του ΠΙΕΡΙΚΟΥ δεν δικαιολογεί τέτοια αποτελέσματα. Είναι πολύ βαριά η ατμόσφαιρα μεταξύ των φιλάθλων του ΠΙΕΡΙΚΟΥ και υπεύθυνοι είναι πρωτίστως  οι ποδοσφαιριστές. Σύντομα πολλοί από αυτούς θα φύγουν από την ομάδα (και καλά θα κάνουν) οπότε θα είναι ελεύθεροι να μιλήσουν αλλά η αδιαφορία που επέδειξαν ορισμένοι είναι ασυγχώρητη και απαράδεκτη.   

Η διοίκηση έδειξε ότι ήθελε την άνοδο πολύ πριν την συγκέντρωση της «Εκάβης» και την πιερική πανστρατιά. Η χρονιά όμως δεν ξεκίνησε καλά. Άσχημα αποτελέσματα και μέτριες εμφανίσεις άρχισαν να ξενερώνουν τον κόσμο. Η παραχώρηση της Θύρας 5 στον Ολυμπιακό για τον αγώνα Κυπέλλου ήταν για εμάς μια τραγική στιγμή. Όπως αποδείχτηκε θα μπορούσε να αποφευχθεί μιας και πολλά εισιτήρια της συγκεκριμένης θύρας παρέμειναν απούλητα. Από εκεί και πέρα η διοίκηση αύξησε το μπάτζετ τον Ιανουάριο, έφερε νέο προπονητή και πολύ σωστά προσπάθησε να δημιουργήσει ατμόσφαιρα ενθουσιασμού έχοντας βέβαια και μια ομάδα η οποία εκείνη την περίοδο ήταν ανίκητη. Η βασική της ευθύνη είναι ότι έχασε τον έλεγχο των αποδυτηρίων, άργησε να αντιδράσει και όταν αντέδρασε προέβη σε μια εντελώς αψυχολόγητη αλλαγή προπονητή (τόσο χρονικά όσο και στην ουσία της) επαναφέροντας τον Σούλη Παπαδόπουλο για τρεις αγώνες αν και τον είχε διώξει λίγους μήνες νωρίτερα. Η ομάδα δεν έπιασε τελικά ούτε τον αρχικό της στόχο. Η χρονιά κρίνεται αποτυχημένη.

Ο κόσμος του ΠΙΕΡΙΚΟΥ φέτος είχε καλύτερη απόδοση αν και έπρεπε να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα. Το γήπεδο είχε μεγαλύτερη προσέλευση (βοήθησε η πολιτική της ΠΑΕ με τις χαμηλές τιμές των καρτών διαρκείας αλλά και η καλή πορεία της ομάδας), η παρουσία μας εκτός έδρας  ήταν πιο έντονη, η επιτροπή υποστήριξης του ΠΙΕΡΙΚΟΥ ήταν άλλη μια θετική πρωτοβουλία όπως επίσης και η ανοχή του γηπέδου προς τους ποδοσφαιριστές σε κάποιες δύσκολες στιγμές πριν ξεκινήσει ο θίασος των τελευταίων αγωνιστικών. Δυστυχώς  όμως δεν οφελεί η ανοχή όταν την παρέχεις σε κάποιον που δεν την αξίζει και εδώ ίσως τελικά να κάναμε και λάθος. Από την άλλη πλευρά η πόλη ως συνήθως υποστήριξε πολύ χλιαρά την ομάδα αλλά τα αντανακλαστικά της όταν δόθηκε η αφορμή για δηλητήριο και κόμπλεξ ήταν για μία ακόμα φορά εντυπωσιακά. Μέσα σε λίγες μέρες ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ έγινε διεφθαρμένος και το ενδιαφέρον όλων των πανηγυρτζίδων στράφηκε στα play off της Superleague, στις πραγματικές τους ομάδες δηλαδή. Το καλό είναι ότι μας αδειάζουν τη γωνιά, το κακό είναι ότι μιλάνε και κράζουν πάρα πολύ παρασύροντας και άλλους. Τουλάχιστον οι χώροι ευθύνης του Club παραμένουν μακριά από αυτή τη μάστιγα.

Κοιτάμε πλέον μπροστά, το ζήτημα είναι η επόμενη μέρα. Η φετινή εμπειρία έδειξε ότι χρειάζονται ακόμα περισσότερα και δραστήρια άτομα στην ΠΑΕ και πολλή προσοχή στο στήσιμο της ομάδας το καλοκαίρι. Η διοίκηση θα γνωρίζει εξ αρχής σε μεγάλο βαθμό τα προσδοκώμενα έσοδα (φέτος αιφνιδιάστηκε από τις δραστικές μειώσεις των επιχορηγήσεων και φυσιολογικά προκλήθηκε αναταραχή) ενώ μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στο ποιός θα είναι ο νέος προπονητής ώστε να τελειώνουμε επιτέλους με τις συνεχείς αλλαγές προπονητών μέσα στην χρονιά. Όπως είπε και ο Πρόεδρος, ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ πρέπει να πρωταγωνιστήσει για να επιβιώσει. Όποιος ηγηθεί της νέας διοίκησης πρέπει να γνωρίζει ότι θα έχει ελάχιστη υποστήριξη από την Κατερίνη και ότι μόνο σε επίπεδο πρωταθλητισμού υπάρχει πιθανότητα να πάρει ώθηση από αυτή την πόλη. Αν δεν μπορεί να πρωταγωνιστήσει ας επικεντρωθεί στο πλάνο των Ακαδημιών. Σε κάθε περίπτωση ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ πρέπει να έχει μια προοπτική πρωταγωνιστή, διαφορετικά -ας μην φοβηθούμε να το πούμε - αργά ή γρήγορα θα σβήσει.
   
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΙΕΡΙΚΟΥ 
ΜΕΛΑΝΟΛΕΥΚΟΙ

16 σχόλια:

  1. Σχετικά με τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πιερικός, Κώστας Παπαδόπουλος δήλωσε τα ακόλουθα:
    1. Ουδεμία πρόταση έχει περιέλθει στα χέρια μου, σχετικά με τη μεταβίβαση του πακέτου των μετοχών ή την παράδοση της διοίκησης σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο.
    2. Εάν αληθεύει το δημοσίευμα ότι ο κ. Σατσίδης ενδιαφέρεται, η απάντησή μου είναι ότι ο Πιερικός δεν πωλείται, ούτε παραχωρείται στον κ. Σατσίδη.
    3. Τέτοια δημοσιεύματα, αυτή την ώρα, λειτουργούν αποπροσανατολιστικά για τον κόσμο και τα συμφέροντα του Πιερικού και μπορούν μόνο εσωστρέφια και βλάβη να προκαλέσουν. Φροντίδα μας και μέριμνά μας είναι με νηφαλιότητα και ψυχραιμία να σχεδιάσουμε το νέο Πιερικό.
    4. Πριν καταλήξω σε οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με τη νέα ομάδα του Πιερικού, θα διαβουλευτώ με τους συνδέσμους του Πιερικού ("Μελανόλευκους", "ΣΟΠ-Θύρα 5", ΣΦΙΠ, Παλαιμάχους.
    Αυτά επί του παρόντος
    Κώστας Παπαδόπουλος
    Πρόεδρος ΠΑΕ Πιερικός

    ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΠΙΕΡΙΚΟΣ!!! ΑΝ ΕΙΧΕ ΤΑ 1/3 ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΥ ΝΤΟΥΜΟΥ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ SL ΜΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΓΗΠΕΔΟ. ΑΛΛΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΟΝΟΣ. ΣΑΤΣΙΔΗ Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΟΥ. ΒΡΕΣ ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστή η ανάλυση του απολογισμού , που έχετε κάνει . Δυστηχώς το όνειρο της super leauge , έγινε τραγωδία , αφού κάποιοι ενώ είχανε την άνοδο στα πόδια τους την << κλώτσισαν >> , και μάλιστα εσκεμένα
    Η μεγαλύτερη όμως καταστροφή είναι ότι με αυτό το διασυρμό στο τέλος , χάσαμε μία νέα γενιά φιλάθλων την οποία την είχαμε τεράστια ανάγκη .
    Εάν η ομάδα ανέβαινε κατηγορία ο κόσμος θα αγκάλιαζε το Πιερικό και νέοι φίλαθλοι θα βίωναν το μεγαλείο του ,
    Πρέπει να βρούμε δύναμη να σταθούμε δυνατοί και να προσπαθήσουμε ξανά , αλλά μέ έναν στόχο . Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ μεγαλούργησε μόνο με δικά του παιδιά , παιδιά από την ποδοσφαιρομάνα ΠΙΕΡΙΑ , και πιστέψτε με υπάρχουν πολλά και ικανά
    only pierikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ti egine????den tha sxoliasei thn anakoinosi kamia kotoula?????kokokokokokoko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://melanoleykoi-radio.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. wraio proponiti pernoume.o soulis mas ftaiei.o monos pou mporei na mas kratisi san omada.akoy bosniadi xaxaxaxaxaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. poso pio xamila ua pesoume;pou eisai re ntoumo;pare tin omada kai jeris esi.soulis k pali soylis.akou bosniadis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Den tin paleuetai malakes!!!!!!!!

    Eiste i eisai giati mporei na eisai kai enas esi pou ta grafeis auta. Tin kanate mia fora tin malakia sas. Miliste gia Vosniadi prin ton doume kai 8a pesoun karpazies... SOULI GAMIMENE MIN KSANAPATISEIS TO PODI SOY STON PIERIKO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. diavasa tin anakinosi tou proedrou apo mena dekkti.omos gia na htisoume ton neo pieriko prepi gia mena na min figi kanis na pezoun akoma kai apliroti ,na anevasoun tin omada stin a ethniki eksalou autoi itane pou nikousan autoi itane pou diesiran tin fanela,onoma,kosmo kai mia olokliri poli.opoios figi einai anepithimitos mia gia panta,efhome gia tin nea hronia i agapimenimou omada PIERIKOS na bri ton dromo gia tin anodo.kai epitelous na stamatisoun i brisies metaksimas ehoume na brisoume p[oli sto protathlima/kipelo eki tha gini tis POUTANAS TO KAGGELO.kalo kalokairi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. eise poli komplejikos,MALAKASk antipierikos.ntoumo uee pare tin pae

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. KOMPLKSIKOS EISE ESI POU THELIS TON DOUMO TON KEFTE TON DIEFTHARMENO OSO POTE MALAKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAPIERIKOS 5

      Διαγραφή
  10. και τι καταλαβατε λαμογια της διοικησης;καταστρεψατε τον πιερικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. καιρος δεν ειναι να βγαλετε απο αριστερα τα banner με τα ημερολογια και τα διαρκειας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ela pedia o satsidis janaxtipa.kaue kalokeri ueli ta idia.brizi dioikisi k soyli gia na asxoliθoume mazi toy.eleos.kapioi na toy to koψoyme to paramiθi reeeeeeeeeeeeee

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. EFIGE O PENTA EMEIS PIRAME KANENAN ..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή